Въоръжен иранец взе за заложници пътници в швейцарски влак


Въоръжен мъж е взел за заложници пътници във влак в Източна Швейцария, но те бяха освободени невредими вечерта, съобщи полицията.

„Ситуация със заложници в Есер-су-Шамван, заложниците са освободени, брифинг за пресата в 23:45 ч.“, съобщи в Екс говорителят на полицията във Во Жан-Кристоф Сотерел.

На гара Есер-су-Шамван, на няколко километра от Ивердон, близо до езерото Ньошател, са били разположени големи полицейски сили, съобщава онлайн изданието „24 Heures“. Според него похитителят е бил въоръжен с брадва.

Достъпът до гарата „е забранен от силите на реда“, а „към 22:18 ч. е имало силни детонации“.

След това на мястото е изпратена линейка, преди пътниците да започнат безопасно да напускат влака около 22:30 ч.“ местно време (21:30 ч. по Гринуич), според същия източник.

Не се съобщават подробности за броя на пътниците или мотивите на похитителя.

По-късно полицията съобщи на пресконференция, че той е бил 32-годишен иранец, поискал убежище в Швейцария.

Похитителят е бил ранен смъртоносно при освобождаването на заложниците, които са невредими.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.