Украински дронове ударих петролна рафинерия в Русия


Службите за Сигурност на Украйна (СБУ) са извършили два отделни удара срещу петролни рафинерии в южния руски Краснодарски край. Това съобщават няколко независима източници от украинска страна, пожелали да останат анонимни.

Ударите са нанесени от дронове, а час преди това руските медии съобщават и избухнал пожар в близост до рафинерията на град Илски. Засегната е преработвателната част на обекта. Но и до момента няма официален отговор от тамошните руски власти дали причината е в атака от страна на СБУ или става въпрос за механичен проблем.

Руски удар с дрон срещу Харков, има загинали деца

През последните седмици Украйна извърши поредица от атаки с дронове срещу руски петролни съоръжения на стотици километри от контролирана от Украйна територия.

Именно разположената в Илски рафинерия е сред големите и основни производители на петрол, като тук се преработват 6,6 млн т.суров петрол, а тази в Афипски може да преработва до 6 млн.т.суровина годишно.

Според анализатори, атаките ще принудят Русия да започне за изнася повече суров петрол извън страната за преработка. И то в пъти повече, спрямо предвиденото за февруари. Това означава, че руската страна няма да може да спази ангажимента пред ОПЕК+ за ограничаване на продажбите на суров петрол.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.