Турски кораб се превърна в училище


Само преди година в Турция бяха регистрирани едни от най-мощните земетресия за последния близо век с магнитут 7,6.

Хиляди загинаха, други загубиха домовете си, а страната изненадващо бързо успя да се възстанови от разрушенията.

Сред пострадалите сгради бяха и редица училища. Едно от тях е училището в Антакия- гимназията „Осман Йотекен“.

Създават автономен кораб за помощ при морски произшествия

Тази учебна година, която започна на 11 септември, учениците бяха изненадани с изцяло ново и нестандартно учебн място.

Корабът „Rauf Bey Lifeship“, който приюти близо 472-ма ученици. Мястото разполага с 1200 легла, 23 класни стаи и лаборатории, както и с библиотека, киносалон и лечебен център. В училището на кораба преподават 40 учители.

Някога този кораб извършвал пътнически превози между Англия и Ирландия, а след това е бил пригоден да приюти 1000 души в случай на земетресение.

Според турската Дирекция за координация на образованието, това е помогнало на учениците да забравят за разрушителното бедствие и не само да се стабилизират психически.

 

Но, и да подобрят успеха си.

Наред с другите занимания, към момента учителите обучават децата от всички класове как да реагират в случай на бедствие, като тези преди година.

Компанията е сключила договор с Министерството на образованието, че това място ще се превърне в „академия-интернат“ за ученици от 8 до 12-и клас.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.