Плевенската панорама с фотоизложба за Руско-турската война


От Регионален военноисторически музей (РВИМ) в Плевен съобщават, че в панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ ще бъде представена изложба „Съхранените спомени за войната“. В нея ще се включат редица оригинални фотографии от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. и Плевенската епопея от колекциите на Регионален военноисторически музей (РВИМ) в Плевен

Експозицията е част от програмата, с която Община Плевен и РВИМ ще отбележат националния празник на Република България и 146 години от Освобождението на страната ни. Тя ще бъде открита на 28 февруари в 16:00 часа.

На 29 февруари от 11:00 часа в Панорамата ще бъде открита още една изложба. Тя е с творби от националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“.

Тогава ще бъдат наградени и победителите в творческата надпревара, като в него могат да участват учениците от първи до осми клас от всички видове училища и да представят свои оригинални творби.

Събитията, посветени на националния ни празник, ще продължат на 1 март с панихида по повод 143 години от гибелта на цар Освободител Александър ІІ. Тя ще се състои в параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.

На 3 март входът за всички обекти на РВИМ ще бъде свободен. От 15:00 часа пред  панорама „Плевенска епопея 1877 г.“  ще започне празничен концерт, организиран от Сдружение „Фолклорен състав Луди-млади“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.