Останки от кораб по брега на остров Нюфаунленд


Останки на ветроходен кораб бяха изхвърлени на брега на нос Рей в югозападната част на канадския остров Нюфаундленд преди месец. Те бяха открити от местни жители, съобщиха канадските телевизии.

Членове на Дружеството за опазване на корабокруширали морски съдове бързаха да информират медиите, че корабът вероятно е построен през 19-и век.

Като доказателства представят медните части, свързващи дъските на корпуса, и дървените опорни щифтове, характерни за тази епоха.

В Средиземно море разкриха мистериозен кораб

Размерът на извърлената на брега част е 24 метра. Предполага се по тези размери, че ветроходът е бил много по-голям от шхуна

Според местните корабът може да е бил вдигнат от дъното от урагана Фиона, който премина през района преди година и половина. Лошото време, което бушуваше предния ден, окончателно го изхвърлило на брега. Морското дъно край Нюфаундленд е осеяно с хиляди потънали кораби, което ежегодно привлича желаещи, които да се гмуркат в търсена на съкровища и приключения.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.