Възрастна жена даде на измамници 60 000 лева


От Областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха, че 83-годишна възрастна жена от добричкото село Пчелино е дала 60 000 лева на телефонни измамници.

Жената сама е подала сигнала на спешния телефон 112 малко преди 15 часа и разказала, че само час по-рано и позвънил непознат мъж, който се представил за лекар.

Той и обяснил, че синът й е пострадал в пътнотранспортно произшествие и е необходима сума пари за лечението му, допълват от полицията.

Жената е предала сумата на непозната жена пред дома си в село Пчелино. По случая е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-Добрич отново апелира към гражданите на областта да не дават пари на непознати, при съмнение, незабавно да потърсят съдействие от МВР на телефон 112 или в най-близкото районно управление.

В съобщението се допълва, че всеки месец на срещи в малките населени места от МВР разясняват подобни сценарии на телефонни измами с цел превенция на този вид престъпления.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.