Стачка в „Lufthansa“ отмени стотици полети


Заради голяма стачка на пет от най-важните германски летища, авиокомпанията „Lufthansa“ отмени стотици полети.

Това се случва само дни след като синдикат „Verdi“ призова служителите на авиокомпаниите от Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф, да започнат ефективна стачка.

Причината е, че все още компанията и „Verdi“ не са постигнали договорка за увеличение на заплатите на 25 000 служители.

Стачката вече започна от 4:00 часа сутринта местно време (5:00 ч. българско време) и се очаква да продължи 27 часа.

Сред отменените полети са между София и аерогарите във Франкфурт и Мюнхен, а над 90% от планираните 1000 полета са спрени, което засегна над 100 000 пътници.

По-рано от „Lufthansa“ обявиха, че пътниците, ощетени от спирането на полетите, могат да презаверят безплатно билетите си. Тези, които пътуват по вътрешните линии в Германия пък ще получат ваучери, които да използват за пътуване с влак.

Стачката не е засегнала дейността на друга дъщерна авиокомпания на „Луфтханза“ – „Eurowings“, по данни на германския авиопревозвач.

От профсъюзите пък предупреждават, че стачката ще продължи да се разраства, ако ръководството на авиокомпанията не подобри „съществено“ своето предложение за увеличение на възнагражденията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.