Задържаха над килограм златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“


Над килограм контрабандно пренасяни златни бижута откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Накитите са укрити от пътничка в автобус, влизащ в страната от Турция у нас вчера. По метода „анализ на риска“ превозното средство с българска регистрация е селектирано за щателна митническа проверка. Митническите служители извършват личен преглед на една от пътничките – жена с инициали Р.Д. (65 г.), българска гражданка.

Задържаха контрабандни цигари на Капитан Андреево

При проверката са открити залепени около кръста ѝ, както и в джобовете на якето ѝ, пакети, съдържащи изделия от жълт метал. От укритията са извадени общо 56 пръстена, синджири, медальони, гривни, колиета и обеци. Според направената от вещото лице експертиза, изделията са от 14-каратово злато с общо тегло 1170,30 грама на стойност 114 689 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, допълват от митницата.

Миналата година на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържани над 106 кг. златни и сребърни изделия. Нелегалният трафик на благородни метали е почти винаги в посока от Турция за България или Западна Европа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.