В Пловдив откриха стотици флакони с райски газ


Пловдивската полиция разкри незаконен склад с диазотен оксид или т.н „Райски газ“.

При претърсване след анонимен сигнал, служителите от отдел „Икономическа полиция“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция откриват хиляди флакони и пълнители.

Проверката е осъществена на 5 февруари и в групата са участвали освен полицейски служители, така и представители от ОДБХ и РЗИ и са предприети необходимите действия на адреса.

Изяснено, че помещението се стопанисва от дружество с предмет на дейност специализирана търговия на едро с други хранителни стоки, но без регистрация в Агенция по храните съгласно действащото законодателство.

За това нарушение от ОДБХ е връчена покана на единия от управителите за съставяне на акт.

Открити са над 9600 флакона и около 30 хиляди патрона с диазотен оксид с различни аромати, а на един от управителите на фирмата е издадена и забрана за продажбата на флаконите, и са изготвени съответните констативни протоколи.

Също така при претърсване в склада са намерени и 50 хиляди латексови балони, като предстои да се изясни какъв е произхода на стоката и с какви документи са внесени на територията на РБългария.

След приключването й материалите ще бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Случаят е повод полицията да напомни, че диазотният диоксид е предназначен единствено за влагане при производство на сметана за сладкарската промишленост, а не за лична употреба.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.