Скоро „Huawei“ ще разполага с 5 nm чипове


Все повече „Huawei“ доказва, че може да се върне сред големите смартфон призводители на пазара след санкциите на Тръпм. Компанията отчита висок интерес през последната година.

Това се дължи отчасти на новата серия „Mate 60“, но най-вече на факта, че изпозва един от най-новите си чипове – „Kirin 9000S“. Благодарение на това, компанията продължава да отчита висока печалба и усилено търсене на модела.

Заводът в Тексас за 4 nm чипове ще заработи до края на 2024

Но, сега е време да се премине към следващото поколение чипове и то в средния сегмент. Стана ясно, че от „Huawei“ вече работят по нов, флагмански чип, които да ги изстреля сред топ производителите, а защо не и да заемат челното място в класациите.

По последна информация, усилията на компанията са насочени към усъвършенстването на 5 nm такива, които ще бъдат произведени от китайския производител на чипове „SMIC“.

Специално за новите полупроводници, компанията създаде изцяло нова поточна линия във фабриката си в Шанхай.

Това е забележително, след като Нидерландия и Япония наложиха също забрана за използване на нови технологии в производството на чипове, а и до момента само в Ниската земя се намираше въпросната литографска технология от последно поколение.

Именно развитието на подобно производство е голям успех не само за „Huawei“, но и Китай, което дава допълнителен инокомически стимул на местната полупроводникова индустрия без чужда помощ.

Очаква се новите чипове да се използват не само в смартфоните от последно поколение, но и в центровете за бази данни, където скоростта на обработка на информацията е от решаващо значение за всеки бизнес.

Вече се носят слухове, че бъдещите чипове ще са внедрени в новите флагмани от серията P70, заедно и с новата ОС Harmony OS NEXT, базирана на собственото ядро на „Huawei“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.