Швеция прекрати разследването на взрива по „Северен поток“


Днес шведската прокуратура обяви, че спира разследването на взривовете по „Северен поток“ 1 и 2, по които се транспортираше руски природен газ до Германия.

Причината е, че прокуратурата в страната няма юрисдикция да продължи разследването на причините за взрива.

Припомняме, че през 2022 година стана взрив на тръбите, транспортиращи руски природен газ по „Северен поток“ 1 и 2 към Германия.

Още тогава Дания и Швеция обявиха, че това е дело на руски саботьори, заради подкрепата към Украйна. А, по този начин Русия се опитва да ограничи потреблението на синьо гориво, повишавайки цената му.

Шведската страна изпрати следователи, които потвърдиха и данните от сателитните снимки, по-рано, че наистина съоръжението е саботирано и има следи от експлозиви.

Дори Германия започна самостоятелно разследване, което доведе до същите заключения.

Но, и до момента Германия и Швеция упорито мълчат за последните развития по разследването и не предоставят никакви допълнителни доказателства или изнасят данни.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.