Създадоха браузър за хора с тремор


Треморите представляват неволево съкращение на мускулите. Често засягат ръцете и краката. Това води до неудобство за болните. Лишава ги от изпълнение на рутинни задачи. Създава пречки дори при употреба на електронни устройства.

Но, компанията “Havas Creative” има решение на проблема. Благодарение на специализирания браузър “Staybl” . Разработен в сътрудничество с  експерти от Асоциацията за Паркинсон.

Той е наличен за притежателите на “Аpple” устройства. От 2014 година компанията обмисля подобна функция. Но досега не е реализирана.

Целта е да се подобри достъпа до технологии. За всички пациенти с различна степен на тремор. В бъдеще приложението ще е достъпно и за други платформи.

Така хората с неволни треперения могат да четат пълноценно.

Самата страница не заема екрана на устройството. Използва празните полета отстрани. Чрез акселерометър устройството следи движението.

Регистрира неволните треперения. И автоматично премества в противоположната страна страницата. По този начин изображението застава неподвижно.

Помислено е и за навигационното меню. Бутоните умишлено са направени големи. За по-лесна работа от потребителите.

Това доказва нагледно. Има ли желание, има и начин.

Новите технологии променят живота на болните. Карайки ги да се почувстват пълноценни хора.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.