Филипинските власти издирват изчезнали миньори при свлачище


Вчера властите във Филипините започнаха спасителна акция за издирването на 27 миньори, които изчезнаха при свлачлище.

В резултат на него, са повлечени автобуси и къщи в южната част на Филипините, където се намират няколко златодобивни селища.

Хора са затрупани в село Масара близо до град Мако в провинция Давао де Оро, към момента има информация, че 11 души са пострадали при бедствието.

Осем миньори са успели да се спасят от повлечени два паркирани автобуса снощи, имало и трети автобус с работници, който обаче вече бил тръгнал

Проливните дъждове, които периодично се изливаха над района през последните седмици, отслабнаха и през последните три дни времето бе ясно, добави той.

По-рано днес военните съобщиха за по-голям брой изчезнали и оцелели миньори, заявявайки, че непроходимите пътища и лошите комуникационни мрежи са възпрепятстват опитите за получаване на по-точни данни от селото.

Трима тежко ранени ще бъдат евакуирани с хеликоптер, каза регионалният военен говорител Роза Росете-Мануел.

Армията, полицията и жителите на селото днес продължават издирвателната дейност на изчезнали, а 600 жители на селото, живеещи близо до засегнатия от свлачището район, са били евакуирани и настанени на по-безопасни места.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.