Жозеп Борел на посещение в Киев


Представителят на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще посети утре (7 февруари) Полша. След среща с представителите във Варшава, той отпътува дирекно за Киев с влак.

Очаква се във фокусът на срещата да бъде обсъдено как да се продължи военната, политическа и финансова помощ за страната, която вече близо 2 години се опитва да отвоюва териториите си от руската агресия.

Дори публикува пост в социалната мрежа X (бивш Twitter) „Пристигнах в Киев в деня, когато представителите на САЩ решиха да „хвърлят Украйна под автобуса“… Слава на Украйна!“

Специалният съветник на Борел, политическият анализатор Заки Лайди, коментира, че в Полша са обсъдени вариантите за нови по-строги санкции срещу Русия и използването на замразените руски активи.

Жозе Борел коментира, че страните-членки на ЕС са съгласни да се продължи подкрепата във всички аспекти за Украйна, защото победата и във войната ще гарантира европейската сигурност.

До март трябва да бъде обсъдена и финансовата рамка на новия фонд за подкрепа на Украйна в рамките на Европейския фонд за мир.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.