Вечер на българската музика в Китай


В Международния изложбен център на китайския град Нинбо, провинция Джъдзян, на 27 януари се състоя вечер на българската музика. Събитието беше организирано от наши сънародници, живеещи в китайския пристанищен град, съобщиха в своя сайт от Генералното консулство на България в Шанхай.

Сред изпълнителите бяха пианистите Владимир Цанев и Евгения Горанова-Бермудез, възпитаници съответно на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив. Изпълнението на „Една българска роза” от Даян Гаярдо де Цанев плени и българската и китайската част от аудиторията, посочват от дипломатическото ни представителство.

От Генералното консулство добавят, че във встъпителното си слово генералният консул на България Владислав Спасов е посочил, че през 2024 г. отбелязваме 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.

Той също така е откроил основни артикули на българския износ, представени в Международния изложбен център на гр. Нинбо

От китайска страна, директорът на отдел „Централна и Източна Европа” в Бюрото по търговия на правителството на гр. Нинбо Ю Хайдун е говорил за отношенията между България и гр. Нинбо, провинция Джъдзян, включително отбелязването през 2024 г. на 20-ата годишнина от побратимяването на гр. Варна с гр. Нинбо.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.