Руска шпионска мрежа в украинското разузнаване


Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че е „неутрализирала“ петима настоящи и бивши служители, които са шпионирали в полза на Русия.

Те са обвинени, че са предавали класифицирана информация на агентите на уската Федерална служба за сигурност (ФСС),

А, по този начин са лишили Москва от информация за случващото се на бойното поле. Заловените са от украински произход и са били разузнавачи от (ГУР) на министерството на отбраната и на Службата за външно разузнаване.

Германия и САЩ са неутрализирали руска шпионска мрежа

Според украинските спецслужби, тяхната задача е била да предават информация, касаеща енергийната инфраструктура на страната.

Освен това са предавали информация за местоположението на украинските войници, системите за сигурност на украинските атомни електроцентрали, както и са внасяли оръжия в страната.

Също така е предавана информация за разположените към момента отбранителни системи на територията на Украйна и особено тези в близост до черноморското пристанище Одеса.

Информацията касае и реактивните системи за залпов огън в Харков, които в последните дни са постоянен обект на руски удари.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.