УМБАЛ „Св. Екатерина“ също с хеликоптерна площадка


Само ден след като беше открита официалн първата хеликоптерна болнична площадка на покрива на софийската „Св. Анна“, сега и друга столична болница също се сдоби официално с подобно съоръжение.

Става въпрос за  „Света Екатерина“, ката площадката вече има издаден лиценз и е част от новата система за спешна медицинкса помощ по въздух.

Директорът на болницата проф. Димитър Петков заяви, че болницата е чакала 20 години, докато бъде изградена въпросната площадка

Министърът на здравеопазването, проф. Христо Хинов заяви, че още 26 болнични летища у нас ще бъдат построени.

Надеждите му са, че до две години във всички големите областни болници в страната ще бъдат изградени подобни площадки, за да може навременно да се транспортират и лекуват пациентите, както и при спешни донорски ситуации.

Откриването стана в присъствието на здравния министър проф. Христо Хинков, зам.-здравния министър Илко Гетов, изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Димитър Петков и др.

 

 

 

Очаква се до две седмици да бъде открита и тази в болница „Лозенец“. Продължават усилията и за лицензиране на вертолетни площадки и от частни лечебници.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.