Токио анулира стотици полети, заради обилен снеговалеж


Японската столица Токио е под „обсада“, заради обилният снеговалеж, които затрупа столицата и доведе до отмяна на стотици полети на летищата „Нарита“ и „Ханеда“ .

По данни на местните авиокомпании, близо 11 000 пътници са в изчакване за нова дата на полетите. Лошото време се отрази и върху движението на железопътния транспорт.

Според властите, повечето влакове се движат със закъснение, а по други линии движението е напълно спряло.

Не по-различно е положението с автобусния транспорт, като градските автобуси са увеличи интервала на пристигане по спирките. Властите и в момента разчистват снежните преспи в следствие на интензивния снеговалеж.

Голяма част от компнаиите в страната препоръчват на служителите си да минат в хоум-офис режим, или да идват по-късно на работа.

Ресторантите и магазините в страната затвориха, а голяма част от куриеските фирми обявиха пълно спиране на работата, докато обстановката не се нормализира.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.