Китай изстреля спътник с изкуствен интелект


Все повече изкуственият интелект навлиза във всички сфери на живота ни. Докато едни се опитват да овладеят мощта му в полза на човечеството, други се стараят да го контролират изцяло. А, това понякога може да се окаже доста опасно.

Но, при всички положения, в следващите години, акцентът ще е насочен към усъвършенстването  и внедряването му в сферите на икономиката.

В момента надпреварата между Китай и САЩ в технологично отношение повече клони към победа за Поднебесната империя. Последните новини от там са доста любопитни.

Според местни източници, Китай успя успешно да изведе в орбита първия търговски спътник „Rongpiao „, задвижван от изкуствен интелект, благодарение на ракетата „Smart Dragon-3“ (SD-3).

ООН одобри първата резолюция за изкуствения интелект

Създателите на проекта за „Guoxing Aerospace Technology“, който прилагат за първи път алгоритъма „Synaesthesia Fusion AI“. От компанията излязоха с официално съобщение, в което се казва, че тестовете са минали успешно.

А, новият спътник ще бъде използван за следващото поколение комуникационни мрежи, като заедно с настоящия спътник, в орбита бяха разположени още други осем, в т.ч и египетския спътник „NExSat-1“.

Междувременно по-рано през месеца стана ясно, че компанията „ExPace“ е успяла да изстреля ракета-носител за многократна употреба, задвижвана с двигатели от течен кислород и метан.

И след това е успяла да се приземи на стартовата площадка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.