Италия в България


В последните десетина години стана масова практика чужди граждани, предимно от Западна Европа да посещават  България и да остават тук за постоянно. Рядко са работещи, повечето от тях са пенсионери.

Идват тук, на гости на приятели, не знаят езика, но в някакъв момент решават да останат… временно или за постоянно.

Карнавалът в Рио де Жанейро

Защо? –  е основният въпрос. Кое ги кара да оставят семейство и приятели, всичко родно и познато и да се впуснат в това приключение? Не се ли страхуват, че няма да се справят най-вече заради езиковата бариера?

Различни гледни точки, различен начин, по който чужденци от една и съща народност възприемат България и българите – различен както от нашите възприятия за самите нас, така и между тях самите. Някои от тях познавам лично и съм общувала  достатъчно, за да ги опозная. Дино Сантарели, Донатела, Ориета и още много други – ето техните истории:

Дино – колега и приятел

Етторе и Давиде

Почивай в мир, Вито!

Пиеро Колини

Донатела и Ориета


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.