Глад за кадри в Израел след напускане на палестинците


След като мнозина палестински работници бяха изгонени от Израел, в следствие на атаките от 7 октомври на шитската организация „Хамас“, страната предприе спешни мерки за набиране на работници в строителството.

Правителството обяви амбициозен план за привличане на 65 000 чуждестранни работници от Индия, Шри Ланка и Узбекистан, с цел по-бързото възстановяване на прекратените строителни проекти в страната.

Масови протести в Израел, заради заложниците на „Хамас“

Въпреки, че има на разположение 72 000 палестински работници, израелското правителство ги уволни и не ги допусна повече до страна.

Голяма част от стоителните обекти остават затворени, а наличните към момента 20 000 стоители са недостатъчни за завършване на голяма част от проектите.

Заедно с това правителството гледа бързо да привлече работници, катао говорител на израелското министерство на строителството, заяви, че такива се очаква да пристигнат следващата седмица.

За да бъде избегната спекула са повишаването на цените на недвижимите имоти след падането на лихвените проценти в страната.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.