За първи път в историята си, „Meta“ раздаде дивидент


Технологичният гигант „Meta“, собственик на социалните мрежи „Facebook“ и „Instagram“, даде дивидент на своите акционери за първи път в историята си.

За това спомогнаха и отличните финансови резултати, който бяха публикувани тези дни.

Според тях, за четвъртото тримесечие на 2023 година, приходите и печалбата са надминали очакванията на анализаторите и акционерите в компанията.

Или казано с други думи – 25% ръст, спрямо тримесечието на 2023 година или сумата се е повишила от 32,2 млрд. долара до 40,1 млрд. долара.

Това е доста над предвидените според аналитиците от лондонската стокова борса „London Stock Exchange Group – LSEG“.

Заедно с това и приходите на компанията се увеличават за последните три месеца на 2023 година – 39,18 млрд. долара.

На дневна база, социалната мрежа „Facebook“ се ползва от близо 2,11 млрд.потребители.

Чистата печалба на компанията се повишава до 14 млрд. долара или това е ръст над три пъти от 4,65 млрд. долара в края на 2022 г.

Управителният съвет на „Мета“ обяви, че на акционерите на компанията ще бъде изплатен дивидент в размер на 0,5 долара на всяка акция, която притежават.

Финансови резултати на компанията са обусловени от сериозното увеличение на приходите й от онлайн реклама. Те продължават бързо да нарастват.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.