Шефът на турското разузнаване на среща с „Хамас“


Вчера в Доха, Катар, се проведе среща между представители на палестинската ислямистка групировка „Хамас“ и ръководителя на турската национална разузнавателна служба МИТ Ибрахим Калън.

На нея са обсъдени редица важни въпроси, свързани главно с размяната на пленниците, прекратяване на огъня и вдигането на блокадата на Газа.

Според Анадолската информационна агенция, делегацията на „Хамас“ е била водена от политическия лидер на групировката Исмаил Хания.

Масови протести в Израел, заради заложниците на „Хамас“

Във фокусът на срещата е бил въпросът за допускане на хуманитарна мисия, която да достави помощи за бедстващите палестинци.

Също така вече се говори за създаване на независима, суверенна и призната от международната бщност палестинска държава със седалище Йерусалим. Според участниците в разговора, само така може да се спрат кръвопрлитията в района и да се гарантира стабилност.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.