В Стара Загора стартира кулинарен фестивал


За поредна година днес (3 февруари) в Стара Загора, се проведе традиционният кулинарен фестивал за модерна кухня „Еволюция на вкуса“.

В него взеха участие над 300 професионалисти от различни сфери на туризма – готвачи, хотелиери, ресторантьори, преподаватели от 62 професионални учебни заведения по хранене и училища със специализирани паралелки.

Кафето най-обичаната напитка, история и произход

Кулинарният форум се провежда с подкрепата на Община Стара Загора. Заместник-кметът на Стара Загора Милена Желева беше почетен гост и заяви, че общината ще продължи да подкрепя този форум, защото той е вдъхновение за младите хора.

През целия ден водещи кулинари представят на сцената на Културен център „Стара Загора“ различни кулинарни техники и умения.

А, част от тях ще разкрият и тайните на известни блюда. В тяхна помощ са и възпитаниците от старозагорската Професионална гимназия по хранене „Райна Княгиня“.

По традиция във фоайетата на залата са разположени презентационни щандове на фирми партньори. Там са представени храни, напитки, които могат да изпробват присъстващите, както и оборудване, облекло и консумативи за професионалистите.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.