Компанията „ExxonMobil“ обяви по-високи приходи от очакваното


Петролната компания „ExxonMobil“ обяви по-висока от очаквана печалба. Тя възлиза 36 млрд. долара за 2023 година.

Причина е, не само в по-високия оборот на търговия с горива, но и по-голямото производство на петрол и газ.

Анализатори предвиждаха, че през втората половина на 2023 година, голяма част от петрлните компании ще реализират по-ниски добиви и съответно печалби, заради цените на горивата и войната в Украйна.

Но, изглежда, че тази прогноза не се сбъдна. Освен това компанията отчете обезценка от 2,5 млрд. долара за недвижими имоти в Калифорния, които се опитва да продаде от над една година.

Без въпросният имот като счетоводен разход, компанията отчита намаление на годишните постъпления с 35%  до 38,57 мрд. долара.

За четвъртото тримесечие „Ексън мобил“ е регистрирал по-голяма от очакваното печалба от 9,96 млрд. долара или 2,48 долара на акция, спрямо 14,04 млрд. долара или 3,40 долара на акция предходната година.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.