Експлозия пред министерството на труда в центъра на Атина


Гръцката полиция съобщи, че тази сутрин в столицата Атина е избухнало взривно устройство. То е било заложено пред сградата на министерството на труда.

За щастие няма човешки жертви, а минимални материални щети. Съобщава се, че малко преди взрива, е подаден анонимен сигнал до всекидневника „Вестник на редакторите“, че е поставено предполагаемо взривно устройство, което ще избухне 40 минути по-късно.

Веднага сградата е отцепена от полицията, а в 1,29 ч. местно време е избухнал и взрива. Според полицията, той е бил поставен в чанта, скрита под пейка близо до министерството. Разследването е поверено на службите за борба с тероризма.

Към момента отговорност за взрива е поела чанта, лява група „Революционна класова самоотбрана“, без обаче да пояснява мотивите си.

През годините в Гърция е имало и други подобни случаи от различни анархистки групировки или крайнолеви движения.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.