Стартъп създава батерии за електромобили от дървен материал


Производителят на батерии за електрически автомобили “Northvolt” ще си партнира със “Stora Enso” в разработването на батерии от дървесина.

Тя ще бъде изградена в основата си от анод, съставен от лигнин. Анодът е ключова част от батерията, заедно с катиода и електролита. Въпросният лигнин е полимер, съдържащ се в растенията.

Шведската компания “Northvolt” си е поставила за цел да създаде първата индустриална батерия, която е произведена единствено с европейски суровини.

От там ще бъде създаден дизайна на клетките, както и дизайна на технологията, а след това ще се усъвършенстват производствените процеси.

Разработват нов тип космически батерии от ядрени отпадъци

Партньорите им от “Stora Enso” пък са известни с това, че са най-големите частни собственици на гори.

Изпълнителният вицепрезидент на “Stora Enso” Йохан Хагелберг, казва, че новият продук ще осигури стратегическото европейско снабдяване с анодни суровини.

А, по този начин ще се постави началото на ново поколение устойчиви батерии, които могат да намерят разнообразно приложение за съхранение на енергия, не само в електромобилите.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.