Компанията „Ферари“ с рекордна печалба за 2023 година


След финансовата криза от последните години и пандемията от Ковид, се оказа, че голяма част от по-платежоспособните хора, предпочитат да заменят традиционното инвестиране в акции, злато и облигации и да се обърнат към….луксозните стоки.

Това обяснява и високите финансови резултати на производителите в този сегмент. Освен часовници, по-платежоспособните клиенти инвестират време, пари и знания и в скъпи напитки.

Но, може би най-голямата страст на мъжете остават скъпите автомобили.

Сред най-луксозните коли е спортната марка „Ферари“. Емблематичният италиански производител представи обичайно в началото на новата година своя отчет за последното тримесечие на 2023 г.

Запознайте се с първото бронирано “Porsche 911”

А, цифрите не биха били по-добри за акционерите на компанията. Според тях, приходите на „Ферари“ достигат 1,52 млрд евро.

Те са над очакванията на експертите, които прогнозираха, че постъпленията от продажби ще достигнат 1,5 млрд. евро през последните три месеца на 2023 г.

Нетната печалба на автомобилния производител за периода октомври-декември пък възлиза на 294 млн. евро при 1,26 млрд евро за цялата година.

Компанията „Ферари“ е доставила на пазара 13 663 спортни и луксозни автомобила през миналата година, сред които 3245 през последните три месеца на 2023 г.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.