Кол център помага на нуждаещите се от здравни грижи


Първият кол център за хора, нуждаещи се от здравни грижи в домашни условия е на път да заработи в България от февруари чрез единен телефонен номер.

Новината съобщи председателят на Националното сдружение на амбулаториите за здравни грижи в България, Анелия Атанасова. Именно тя е инициатор на идеята.

А, освен всичко друго е и създател на първата в страната частна манипулационна, която от близо три години работи в Плевен.

Здравната каса ще заплаща по два пъти палиативните грижи

По този начин, новата услуга ще обхване над 40 амбулатории за здравни грижи от цялата страна и хората ще могат да намират бързо и лесно търсената от тях здравна услуга според града.

Тя споделя, че мнозина не знаят, че в тяхното населено място има услуги като социален патронаж или могат да дойдат в амбулаторията за желана от тях процедура.

Но, най-вече ще е полезен за пациентите, които имат нужда от манипулации, които могат да се извършат само в амбулаторни условия – като смяна на превръзка на рана, поставяне на инжекция и т.н.

Обажданията ще се приемат през кол център и ще насочват пациента към близка амбулатория.

„Такъв кол център досега не е имало в страната, оказва се, че сме новатори и за Европа“, подчерта Атанасова.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.