Ивайловград чества празника на виното


По традиция, всяка година, на 14 февруари, Ивайловград  отбелязва празника на града и разбира се Трифон Зарезан с традиционно зарязване на лозята. Също така се провежда и  конкурс за най-добро домашно вино и избиране на нов Трифон.

В Пловдив стартира международното изложение „Винария“

Още от предният ден – 13 февруари, започват честванията в града. Началото ще започне с утринна молитва и Божествена Света Литургия в храм “Св. Преображение Господне”. След тва е предвидено театралната постановка „Пинокио“ и откриване на етнографска изложба.

Във фолклорната програма на площад „Тракия“ ще участват съставите към читалище „Пробуда 1914“ – Ивайловград, Група за източно-родопски песни – село Славеево, Група за обработен и изворен фолклор – квартал Лъджа, Тракийски хор “Яни Попов” и извънкласна форма за хора и автентични танци при Средна училище „Хр. Ботев“ – Ивайловград.

Тържествата ще бъдат закрити с музикална програма с изпълнителката Емилия и оркестър “Царацовски ритми”.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.