Американски дронове на въоръжение в индийската армия


Индия стана поредната страна, която се въоръжава с американски дронове „MQ-9B SkyGuardian“.

Пакетът е на обща стойност 4 млрд. долара и в него са включени 31 дрона, лазерни бомби, наземни станции, 170 ракети AGM-114R Hellfire и 310 лазерни бомби с малък диаметър.

Дроновете са модел „MQ-9B SkyGuardian“, които бяха обещани още по време на посещението на индийския премиер Нарендра Моди в САЩ през юни 2023 г.

Но, щатският Конгрес спря сделката миналата година през декември, заради подозрения, че Индия подготвя убийството на сикхски активисти за правата на човека на американска земя.

Израел създаде лазарен лъч за неутрализиране на дронове

Задържането на сделката вече е прекратено след финално одобрение от Конгреса на САЩ.

Припомняме, че  „MQ-9B SkyGuardian“ е модернизираната експортната версия на известния дрон „Predator“.

Той има 24 -метров размах на кралете и има достатъчно гориво за 40-часов полет на 15 000 метра надморска височина, като също така разполага със система против заледяване и подобрена камера.

Също така е подобрена и модифицирана наземната станция за управление, която може дас е ръководи от 4 оператори.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.