Заложническа криза в Турция


В Северозападна Турция, във фабрика в индустриалната зона на град Гебзе мъж взе за заложници седем служители. Сградата е собственост на американската група „Procter & Gamble“ (P&G).

Според частната информационна агенция DHA мъжът е представил действията си като акт на осъждане на израелските военни операции в ивицата Газа.

Случката се разиграла около 15:00 ч. местно време, а пристигналите на място полицаи започнали преговори с мъжа. На мястото на инцидента пристигнал и валията на Коджаели.

В американската платформа Х, синдикатът Умут-Сен заявиха, че всички останали служители са евакуирани успешно, но до момента няма връзка с представителите на „Procter & Gamble“.

В Париж арестуваха предполагаеми членове на „Сивите вълци“

По данни на местните медии, мъжът носи палестински шал и подобно на взривно устройство, като дори позира пред турското и палестинското знаме, с надпис „Портите ще се отворят. Или спокойна смърт, или смърт в името на Газа“ и изобразявайки знака „V“.

Все повече влиятелни мюсюлмани в Турция призовават за бойкот на американските продукти на компанията, която въоръжава Израел от началото на конфликта срещу радикалното палестинско движение „Хамас“.

Имено, турският президент Реджеп Тайип Ердоган е един от най-критично настроените към Израел лидери от началото на войната.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин



    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.