В Средиземно море разкриха мистериозен кораб


При разкопки на турски учени от Института за морски науки и технологии на Университета “Dokuz Eylül” бяха разкрити останките на интересен кораб. Разкопките продължават вече цяла година и постоянно се разкриват нови и нови находки.

Сред най-забележителните открития е китайски порцелан от XVIII в.

Останки от кораб по брега на остров Нюфаунленд

Други предмети, които попаднаха в ръцете на археолозите са медни казани, керамични гърнета и кухненски прибори, дори пушки и пистолети.

Подводната експедиция е спонсорирана от отдела за стратегия и отпуснат от държавата специален за целта бюджет. Събраните до момента находки са предоставени на музея в Бодрум.

До момента е установено, че корабът е дълъг 30 метра, широк 7 м и е от XVIII в.

Предполага се, че това може да е венециански кораб, заседнал в близките брегове след морска битка.

На борда му са открити древна османска керамика, но все още се установява точно от къде е дошъл и за къде е била предназначена стоката.

 

 

 

Това, което любопитството на изследователите е огромното количество пушки и пистолети.

Нещо, което не е характерно за търговски плавателен съд.

 

 

 

Учените се надяват, че следващите разкопки и изследвания ще хвърлят повече светлина върху историята на този кораб и ще дадат повече отговори, отколкото въпроси.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.