От „Пирогов“ са готови за стачни действия


Лекарите и висшето ръководство на болница „Пирогов“ заявиха, че ще предприемат стачни действия, ако не им се осигури нормална среда на работа. Причината, според тях, е че се оказва натиск върху екипа на болницата по случая „Даная“.

Според работещите там, това оказва влияние и нарушава установения им ритъм на работа и създава невъзможност да се работи нормално.

Медиците разпространиха прессъобщение до медиите, в което се казва, че всякакъв опит за натиск и сплашване на работещите ще доведе до прибягване до услугите на адвокатска кантора, за да бъдат защитени както доброто име на болницата, така и на работещите специалисти.

Припомняме, че на 19 януари ръководителите на различните отдели в „Пирогов“ изявиха негодувание срещу работата на министъра на здравеопазването му като принципал на болницата.

Началниците на отделенията заплашват, че на 1 февруари 2024 г. са готови да попадат масово оставките си, заради постоянния тормоз върху лекарите, което се отразява и на работата им.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.