Петко Петков – Клубната легенда на Берое Стара Загора


Петко Петков незабравимата легенда на българския футбол, която винаги ще свързваме с един романтичен период в историята на неговия любим Берое.

На 10-ти януари преди 4 години ни напусна голмайсторът на БЕРОЕ еднакво доъбър и с двата крака. Футболистът с номер 9 , който вкара общо 313 гола само като играч на БЕРОЕ .От тях 152 в А група , 38 за националната купа, 14 за Балканската купа, 15 в Европейските турнири, 5 за националния отбор на България и 89 в Б група. Там само за един сезон вкара 51 гола. Два пъти голмайстор на България.

Първият футболист от България , който излезе да играе в Западна Европа. И единственият българин станал шампион на Австрия и носител на купата на Австрия !

Имах честа да го познавам лично, изключително харизматична личност, за мен Петко Петков е феномен и мисля, че винаги ще остане ненадминат в Берое с това, което постигна. А когато се говори за Берое първото нещо, което изниква в съзнанието ми е Петко Петков .

Като човек имаше и изключителни качества, честен, почтен и с изострено чувство за справедливост. Беше природно интелигентен. Беше за пример и в отношението си и поведението към хората, с които общува.

ЛЕГЕНДИТЕ НЕ УМИРАТ!
ВЕЛИК Е ПЕТКО ПЕТКОВ!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.