Най-енергийните места в България, които да посетите


България е страна, изпълнена с много красиви места – планини, равнини, скали, селища. Има места, които се считат за специални. Вярващите хора, които са ги посещавали са обедени в магията на тази свята сила. Места, на които желанията се сбъдват, болестите изчезват, а душата на човека се пречиства.

Стаичката на Преподобна Стойна в село Златолист
Мястото носи необикновена енергия, която според много хора се запазва през годините и помага за изсветляване на съзнанието и сбъдването на чисти желания.

Село Златолист се намира в Санданско-Петричката котловина в югозападното подножие на Пирин планина на 32 км югоизточно от град Сандански.

Платото над село Мадара и Мадарския конник
Мадарското плато и региона на Мадарския конник са силно енергийна зона. Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Светлите и черни биополета в резервата могат да те излекуват или дори да убият човек. Сутрин с първите слънчеви лъчи, в околността се твърди, че има камъни, които са способни да излекуват всяка болест.

Рупите

Храмът на пророчицата Ванга в местността Рупите, под изгасналия вулкан – днес вр. Кожух, е неслучайно избрано и високоенергийно място. Именно тук Ванга черпи силите си и хората, посетили храма, ще усетят част от тази неверояна енергия. Според Ванга някога на това място е горял страшен огън, а хребетът над храма (вр. Кожух) крие една голяма тайна.

Караджов камък

Разположен в източните Родопи, недалеч от асеновградското село Мостово, това е втората точка от силно енергийния триъгълник Белинташ – Караджов Камък – Кръстова гора

 

 

 

 

Рилският манастир – център на българщината

Регионът на древните Плиска и Преслав

Местата, където са запазени археологическите останки от първата българска столица са едни от най-енергийните места у нас. От региона на село Осмар, до Преслав, е тръгнало Богомилството в света. Тук Аспарух се завръща и поставя началото на Нова България. Тук е намерена розетата от Плиска, която е своеобразен носител на кода на тайните на Земята и специфичността на ДНК-то на българите.

Бегликташ

Изключително интересно място в близост до брега на Черно море, недалеч от Приморско. Древното тракийско светилище е особен енергиен център, но препоръчваме да се посещава през работните дни или извън активния сезон, тъй като има много туристи. Мястото е впечатляващо!

Кръстова гора

Кръстова гора се намира в Средните Родопи на 210 км от София. Още със самото влизане в свещения комплекс от параклиси се усеща силна и необяснима енергия.

Ако до този момент сте се чувствали напрегнати, изведнъж ви обзема смирение и спокойствие. В началото се извисява църквата „Покров на Пресвета Богородица“, издигната през 1995 г. Вляво от нея се намира алея, водеща до големия метален кръст, подарен от цар Борис III през 1936 г. на светата обител.

Следват няколкото параклиса, накацали от двете страни на алеята. Всички те са посветени на 12-те апостоли. Ако решите да останете и да пренощувате тук, комплексът разполага със 120 места за нощувка.

Встрани от главната църква има свещено аязмо, за което се смята, че е лековито. Причината всяка година тук да има огромен поток от туристи е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много са легендите и чудесата, свързани с това място.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.