Eгипет отчете рекорден брой посетители за 2023 година


Египетският министър на туризма Ахмед Иса, обяви, че през 2023 година Египет е посетен от над 15 млн. туристи.

Последният туристически рекорд в страната беше през 2010 година, кат тогава туристическият бранш отчете 14,7 милиона туристически посещения.

Анализатори отчитат, че войната в Газа не отказва чуждестранните посетители, като дори за второто тримесечие на 2023 година псещенията са с 8% повече.

По думите на Иса, благодарение на националната стратегия на Египет, страната успява да привлече повече туристи.

Открити са нови самолетни линии, както и са увеличени капацитетите на настоящите.

Местата в пристигащите полети са нараснали от 561 852 през август 2022 г. до 698 779 през октомври 2023 г. Целта на правителството е броят им да бъде утроен до 2028 г.

Новата стратегия на правителството предвижда до 2028 година да бъдат привлечени до 30 млн туристи, като това означава увеличение с над 30% на годишна база.

Коет означава, че и хотелите трябва да увеличат с над 500 000 бройка стаите.

Туризмът е ключов източник на чуждестранна валута за Египет, от която арабската република изпитва сериозен недостиг в момента.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.