В Дупница дават стипендии на талантливи деца


Община Дупница обяви на последната си сесия, че ще създаде фонд за талантливи деца. Това обяви лично кметът Първан Дангов и заместник-кметът Валентина Караганова, кйто присъстваха на раздаването на стипендиите на отличените през изминалата година деца и младежи.

През май 2024 година е първата сесия на която талантливите деца може да кандидатстват, а заявления желаещите ще могат да подават от 1 до 30 април включително.

Наградени бяха Дария Таушанска за отличното си представяне на национални и международни състезания по математика, Димана Стоянова за високите си постижения в областта на изобразителното изкуство и Йордан Терзийски за отличията си на национални и международни турнири по таекуондо.

Финансовото насърчаване на младите таланти е регламентирано в Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.

Децата кандидатстват за подпомагане в областите спорт, наука и техника, изкуство и култура, като повечето заявления са от млади спортисти и трябва да са с доказани изяви на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.