През 2024 година ще се засили интереса към криптовалутите


През 2023 година, клиптовалутите по света преживяха своеобразен „Ренесанс“ и потребителите отново заложиха на тях, като сигурно убежище срещу инфлация и променящата си икономическа и политическа обстановка по света.

По данни на анализатри, близ 670 млн. души по света са използвали криптто като метод за плащане или инвестиционен инструмент.

До края на 2024 година дори се чаква техният брой да нарасне с 25% и да достигне 830 млн. души.

Биткойнът с нов връх

И ако през 2020 година малцина биха предположили докъде може да достигне този платежен инструменти, то днес той е предпочитан от мнзина физически лица и бизнеси, като защита срещу промените в индустрията.

През 2023 година криптовалутите са предпочитани от 160 млн. души, а до 2028 година се очаква до 1 млрд. души да използват криптото.

Но, кои са най-големите потребители на криптовалутите?

Сигурно предполагате, че става въпрос за американците. Макар, че все повече от тях започват да се доверяват на криптото, индийският пазар е най-силен привърженик на цифровите валути.

След тях, най-много потребители – около 46,4 млн. души са в Бразилия, Индонезия и Русия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.