Нов вид генератор предлага най-чистата и евтина енергия


Британската компания Sea Wave Energy Limited (SWEL) стои зад революционната технология Waveline Magnet (WLM).

Целта е ефективно използване на енергията на вълните за производство на електроенергия. SWEL смята, че иновациите на компанията може да допринесат в борбата с глобалното затопляне.

Устройството се състои грубо казано от набор от маркучи, свързани помежду си посредством захранваща система, която изпълнява ролята на магистрала, или казано иначе на основен път. WLM се носи по повърхността на водата (вълнова линия) и използва енергията на вълните, за да работи. Това прави устройството истинска плаваща вълнова електроцентрала.

Освен това WLM може да произвежда значително количество механична енергия, преобразувайки я в електричество, а този проект е предназначен и за производство на водород.

Ще бъдат изграждани фотоволтаични централи върху земеделски земи

Или казано иначе WLM е в състояние да осъществява електролиза на водата. SWEL освен това споменава за възможността за използване на централата за опресняване на морска вода и за борба с бреговата ерозия.

В действителност WLM представлява сама по себе си подвижна плаваща маса, която следва движението на вълните за създаване на механична енергия.

Компанията се позовава на теорията за неутрално изместване, като устройството използва противоположна сила долу и неутралното взаимодействие.

След тестване на новата версия от прототипа си във вълнови резервоари и в реална морска среда, SWEL обещава производство на 100 МВт с WLM.

SWEL определя своята хипотеза като „Теория за неутрално изместване“ (NDT), предефинирайки теорията за вълновата енергия. Затова следващата стъпка за компанията логически е комерсиализация на технологията.

Предстои обаче да се проведат и няколко изпитания на пилотния модел, за да се оцени надеждността на зялата система и да бъдат извършени необходимите усъвършенствания.

За осъществяването на проекта си компанията Sea Wave Energy Limited  обяви конкурс за сътрудничество със стратегически партньори.

Освен осигуряване на финансиране, SWEL би искала също така да получи и експертни знания, които да й помогнат за намаляване на производствените и експлоатационни разходи на WLM, увеличавайки мощността и ограничавайки въздействието върху околната среда.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.