Най-продаваната марка смартфони за 2023 г


В последните години „Apple“ и „Samsung“, редом с „Xiaomi“ си спорват челното място при най-продавата марка смартфони за годината и любима марка на потребителите.

В началото на всяка година на база потребителските предпочитания, фирмата за пазарни проучвания в технологичния сектор „IDC“ представя данните за най-продаваната марка смартфони.

Нови съкращения в „BlackBerry“

Както може да предположите, на първо място е „Apple“, като тук технологичния гигант успя да се пребори с жестоката конкуренция на „Samsung“, с близо 20% дял сред потребителите.

След нея, „Samsung“ има 19,4% пазарен дял, следвана от „Xiaomi“ с 12,5%, като в челнита петица се нареждат още „ОPPO“ – 8,8% и „Transsion“ с 8,1% продадени устройства в световен мащаб.

И тази година не беше лесна за производителите на смартфони и други подобни устройства, като се има предвид трудната геополитическа обстановка в света и не на последно място високата инфлация, която свива доходите на потребителите.

Продажбите на нови телефони по света са намалели с 3,2% миналата година до 1,17 млрд. броя.

Най-добре представените марки за 2023 година, които успяват да се преборят с промените в световен мащаб са „Apple“ и „Transsion“ и не само запазват настоящите печалби, но и отчитат ръст в продажбите.

Класацията е своеобразен успех за големият играч от Купертино, след като за първи път в историята си успява да достигне до челното място по брой продадени устройства.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.