Великобритания планира изграждане на ядрени централи


Правителството на Великобритния планира да увеличи през следващите 25 години ядрените мощности в страната. За целта, ще бъдат изградени т.н малки модулни реактори.

Те нашумяха доста през последните няколко години, като именно Великобритания преди 3 години  обяви намерението си да ги внедри в страната, заменяйки страндартните АЕЦ-ове, които са трудни за изграждане и поддържка.

Така се премахва неудобството новите АЕЦ-ове да бъдат строени край морските брегове, заради сеизмичната активност.

Планира се през следващите години във Великобритания да бъдат изградени на осем места такива реактори.

Последните въглищни централи в Нова Англия ще бъдат затворени

Министърът на енергетиката Андрю Боуи заяви, че това е част от новата стратегия на страната, да увеличи ядрените си мощности четирикратно през следващите 25 години.

Освен всичко друго, обяви, че това е част от новата пътна карта за гражданска енергетика, като е планирано и търсене на инвеститор за играждане на новата ядрената централа в „Sizewell“.

Друга новина, която обяви е, че за първи път от 12 години насам, броят на поставените фотоволтаици в страната е достигнал най-високия си ръст, като инсталираните нанели са 190 000 бройки.

Лейбъристите в страната предвиждат да се придържат към плановете си за „зелени инвестиции“ и са планирани през следващите години да бъдат вложени 28 млрд. паунда.

За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Фейсбук , групата ни за любопитни новини във Фейсбук или ни последвайте в  Telegram 

Великобритания планира изграждане на ядрени централи


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.