Пловдивчанин осъди общината, след като дърво го осакати


Преди година, през март 2023 г пловдивчанинът Велко Генчев претърпява инцидент, след като паднал дърво едва не го убива.

С влизането си в болница, му искат да плати за консумативите за операция, което породи тогава спорове дали трябва да се плаща за тях при предстояща ортопедична интервенция.

Заради инцидента, Община Пловдив беше осъдена за 30 000 лв.

Припомняме, че през миналият март, се разрази силна буря в квартал „Захарна фабрика” в Пловдив и имаше множество паднали клони и дървета.

Съпругата му многократно е подавала сигнали за опасни дървета, но никой не е дошъл на място, за да ги отстрани или поне да вземе някакви мерки.

От пловдивската община коментират, че решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.