Израел елиминира палестинския лидер Абдула Абу Шалал


Тази нощ при проведена военна операция, израелските власти съобщиха, че са убили високопоставен член на палестинска бойна клетка.

Операцията е проведена от отбранителните части „ЦАХАЛ“, който са установили местоположението на палестинския лидер Абдула Абу Шалал, който се укривал в бежанския лагер Балата в района на град Наблус.

След това въздушните части са нанесли точен удар, който го елиминирал, без да нанесе други човешки жертви.

Източници от палестинското вътрешно министерство обаче се въздържат от коментар, като предстои да се направи аутопсия, която да установи дали това наистина е Шалал, защото тялото е овъглено.

„Хамас“ обмисля едномесечно спиране на огъня

Палестинското движение „Бригадите на мъчениците от Ал Акса“ проведе общонационална стачка и техен представител не потвърди за смъртта, като заявиха, че са загинали трима души, но Абу Шалал не е сред жертвите.

Името на Абдула Шалал нашумя през последната година, след като беше заподозрян за няколко атентата, в т.ч и бомбени атака срещу израелски военослужещи.

От „ЦАХАЛ“ обвиняват Иран, че финансира ръководената от Абу Шалал клетка, която е работила съвместно с палестинските сили в ивицата Газа и в чужбина.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.