Астронавтите ще се обличат с „Прада“


Модна къща „Prada“ обяви, че ще облича астронавтите на „NASA“. Новината съобщиха лично от модната къща, като от там ще помага с дизайна на новите космически костюми. Те трябва да бъдат използвани през следващата, 2025 година за новите мисии.

Новите модели костюми ще бъдат разработени с американската „Axiom Space“, като от модната къща ще помагат по отношение на материалите и процеса на производство.

Самата модна къща има бгат опит не само на модния подиум, но и като участник в състезанието по ветроходство за Купата на Америка.

Специалистите и имат опит в употребата на различни видове композитни тъкани, а това може да е от полза при изграждането на новия космически костюм.

Себастиен Йонду – от бодигард до талантлив дизайнер

Но, от „Prada“ уточняват, че не бива хората да си мислят, че астронавтите ще се превърнат в модели, носейки най-шантавите костюми. Идеята е да се обърне внимание на поддържането на добра температурна среда на тялото в Космоса.

А, скафандърът да е проектиран да може да осигури налягане и кислород. Тази година, именно от „Axiom Space“ направиха анонс на новия скафандър за бъдещата мисия „Artemis 3“.

Той ще тежи до 55 кг, като ще е от полза повече за жените астронавти, като в него ще бъдат вградени нови технологии и дизайн, който да им позволяват безпроблемно да изследват лунната повърхност.

Мисията „Artemis 3“ ще бъде първото пилотирано кацане на Луната след „Аполо 17“ през 1972 г., а в нея за първи път ще участва и жена – американката Кристина Кох.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.