В края на 2024 година изграждат жп трасето Мездра/Ботевград


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков заяви на специална за целта пресконференция, че ще бъде изградена високоскоростна жп линия , свързваща Мездра и Ботевград.

То трябва да е готово в края на 2024 година и по думите му проектът трябва да осигури икономическото развитие на Северозапада, който вече 30 години е забравен от управляващите.

Министърът заяви, че към момента пътните възли и скоростния път са на 65% завършени и срокът (15 февруари) ще бъде изпълнен за отваряне на пътя.

Остават да се довършат някой участъци от движението, като преди пускането на трасето в експлоатация, ще има още едно затваряне.

През тази година е предвидено да бъде направен ремонт в област Враца на 244 км републиканска пътна мрежа.

Министър Андрей Цеков ще обсъди с местните власти начините за решаване на основните проблеми в района, свързани с публичните инвестиции, както и свързани с публичните инвестиции.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.