Хасковско село кандидатства за „Гинес“ с най-много пътни знаци


Пътниците знаци навсякъде по света са, за да създават сигурност и безопасност на пътя, както за шфьорите, така и за пешеходците.

Но, едно хасковско село е на път да бъде вписано в рекордите на Гинес, като може би единственот в света населено място с най-много пътни знаци на метър. Те са 110 на брой.

Проверка на „BTV“ установи, че някой от знаците се намират на 5 метра един от друг. Жителите на селото казват, че това вече не им прави такова впечатление.

Други недоволстват, че пътната инфраструктура е под всякаква критика, но знаците са поставени.

Според общината, проектът за пътните знаци е на стойност 320 хиляди лева и включва поставяне на вертикална сигнализация на основния път Хасково-Симеоновград.

И, че той е бил прегледан и одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.

От там прехврлят вината на „Пътна полиция“, но отговорът от тяхна страна е, че те само съгласуват пътните знаци, но не ограничават бройката на поставените табели.

Кметът на село Узунджово Димитър Ничев, заяви, че след поставянето им, в селто няма нито едно ПТП и че смята да кандидатстват за рекордите на „Гинес“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.