Зеленски пристига на работно посещение в Швейцария


От днес (15 януари), в швейцарският курорт Давос, започва ежегодния Световен икономически форум. Очаква се специален гост да бде и украинския президент Володимир Зеленски.

По програма ще има среща с швейцарските власти. Предвидено е в Берн да се срещне с лидерите на полотическите партии, както и с президентката Виола Амхерд.

В обръщение в официалния си канал в „Telegram“, Володимир Зеленски благодари на Швейцария за подкрепата и заяви, че вярва в скорошния край на войната.

Зеленски иска Украйна да има достъп до замразените руски активи

Също така, той обяви, че фокус на разговорите ще бъде съдбата на отвлечените украински деца, начините за размразяването на руските активи, които да бъдат използвани в бъдещето възстановяване на страната му.

Сред другите срещи е предвидено и разговори с представители на НАТО и Европейския съю, който да спомогнат за интеграцията на страната към двата съюза и укрепване на отбранителната и икономическа ситуация в Украйна.

За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Фейсбук , групата ни за любопитни новини във Фейсбук или ни последвайте в  Telegram 

Зеленски пристига на работно посещение в Швейцария


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.