Работещите в градския транспорт протестират


От Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ обявиха намерението си за протестни действия на служителите в градския транспор на София. Това ще се случи този четвъртък, като исканията им са за 30% увеличение на заплатите.

Председателят на КНСБ Александър Шопов заяви, че увеличението на бюджета на заплатите на работещите в гредския транспор трябва да се случи най-късно до 1 март, когато се очаква да бъде приет бюджета на столицата.

Заради неяснотите около увеличението, в момента има напрежение сред работещите в сектор градски транспорт.

Още през миналата седмица, работещите в сектора поискаха спешна среща с кмета на София Васил Терзиев, като целта е да бъде свикано заседание на Съвет за социално сътрудничество в транспорта.

На него трябва да бъдат изложени проблемите в сектора и да се намери решение за излизане от кризата и повишаване на доходите на работещите в градския транспорт.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.