Френското шампанско- скъпо, но все по-търсено


Производителите на шампанско във Франция изнесоха тазгодишните данни за обема на продадената продукция.

Според тях, се наблюдава спад от 8% за 2023 година спрямо 2022 година, като са продадени 299 млн. бутилки.

Главната причина е пандемията от Covid-19 от 2020 година. Именно изолацията и намаляването на доходите, доведе до по-малко продадени продукция.

Тогава са продадени около 245 млн бутилки.

Но, според тях няма място за притеснение, защото потребителите вече предпочитат да се ориентират към по-скъпи вина, въпреки моментната рецесия и свиване на потреблението.

По данни от там, този сегмент за първи път от 2022 година, ще достигне износ за над 6 млрд. евро, като по-ощетен е вътрешния пазар, отколкото световния.

Според Синдикатът на винопроизводителите вече пазарите се нормализират и хората се връщат усилено км кнсумацият на пенливи вина.

А, това от своя страна увеличава продажбите и печалбата на призводителите.

Давид Шатийон, който е председател на Съюза на шампанските къщи, все повече шампанското ще се налага като предпочитано питие в бъдеще, въпреки усложнената геополитическа обстановка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.